Погледнете како може да се управува со автомобил со само еден поглед

Со развојот на вештачката интелигенција и нејзиното интегрирање во паметните телефони, дополнително се отвора простор за развој на нови функции и услуги. Една од таквите функции која би можела да биде интересна е – управување на автомобилот со поглед.