Сеќавање на Ѓорѓе Балашевиќ

Ѓорѓе Балашевиќ, познатиот кантавтор, поетот меѓу музичарите и човекот покрај чија музика растевме, се смеевме, учевме да сакаме и тагувавме, почина на денешен ден пред три години за време на лекувањето од корона вирусот во Клиничкиот центар Војводина. Да му одадеме почит преку неговите стихови од легендарната песна „Slovenska“: „Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin. Ne dozvoli tad da naprave od toga tužni treći čin. Nek mi ne drže govore, nek drugom pletu lovore … ‘.