„Путин го уби Алексеј, отруен е со „Новичок“: Јулија Навални вети дека ќе ги именува оние кои се вмешани во неговата смрт

Јулија Навални, вдовицата на рускиот опозициски лидер Алексеј Навални објави видео во кое наведува дека нејзиниот сопруг е отруен со „Новичок“ и затоа руските власти го кријат неговото тело.