„Хотелот на пропаста“ чинел неверојатни 700 милиони евра, а во него никогаш никој не престојувал

Хотелот бил изграден во 80-тите години, а во него биле вложени 700 милиони евра, додека пак исто така него никој не го посетил, а поради тоа стекнал и не толку посакуван епитет – „хотел на пропаста“.