Франкенштајн донесе смртоносен бран: Нов наркотик 50 пати посилен од фентанил завршил на улиците – Хемичарите создале невидено чудовиште

Нов вид на дрога 50 пати помоќна од фентанил може да предизвика цунами на смртоносни случаи во Велика Британија. Нитазенс, или лековите Франкенштајн, дизајнирани се да ги имитираат опиоидите како хероинот, но може да се мешаат со други лекови како би се создале многу посилни ефекти кои често доведуваат до фатални резултати.