Зошто овој класичен автомобил чини колку „Porsche 911“?

Верувале или не, овој автомобил чини 125.000 фунти, што го става „рамо до рамо“ со новиот „Porsche 911“. „David Brown Automotive“ поради тоа не го менува она што не треба да се смени и креира „restmode“ возила основани на класичните „Mini“ автомобили во духот на денешното време. А, тоа значи дека имаат електричен погон.