„BMW XM“ изненади во тест за избегнување на лос

Еден од најтешките модели во доменот на персонални автомобили изненади на тестот за избегнување на лос. Шпанскиот „km77“ на тест го донесе „BMW XM“, прв самостоен „M“ модел, но и со 2800 килограми најтешкото „BMW“ на пазарот. Тоа е монструм кој привлекува внимание со огромните димензии, но и со моќта.