Погледнете што направиле Американците од легендарното „Југо“: Изложбата од 1997 година е вистински хит

Едно специфично натпреварување било одржано во 1997 година на кое сопствениците на автомобили ги прикажале своите „Југо“ возила кои биле вистински уникати. На изложбата, сопствениците на „Југо“ морале да ги претстават најинтересните и најнеобичните возила кои морале да бидат функционални и морале да имаат цел. Така, таа година биле креирани „Југо“ автомобили во кои можете да се туширате, да подготвите јадење, а дури и постоело „Југо“ кое било замена за клавир, скара, „Југо“ во форма на телефон...