"Rimac Nevera" вози со 347 км/ч на германски автопат

Видеото е базирано на средни забрзувања од 100 до 200 km/h, кои обично траат под 3 секунди и на обиди да се вози над 300 km/h. Се надеваме дека "Rimac Nevera" наскоро ќе пристигне на Нирбургринг. Да потсетиме, "Rimac Automobili" претходно со објавување на видео откри дека "Nevera" е способна да вози со брзина до 412 km/h, што е рекорд во конкуренција на електрични автомобили.