Лавина погоди ски-центар на Хималаите, при што загинаа двајца туристи од Полска

Огромна лавина зафати 21 турист и двајца водичи од Кашмир. Двајца скијачи од Полска загинаа, а спасувачките екипи ги извлекоа останатите туристи. Туристите скијале во планините во близина на градот Гулмарг.