Голем пожар проголтал облакодер во Милано

Градоначалникот на Милано денеска побарал одговори на прашањето зошто пожарот толку брзо ја проголтал станбената зграда, растопувајќи ја нејзината фасада, како во случајот со пожарот во Гренфел Тауер во Лондон пред четири години, кога загинале 71 лице.