Се отвора најголемото панорамско тркало на светот: Поглед кон Дубаи од 250 метри височина

„Ain Dubai“ се наоѓа во Дубаи на вештачкиот остров „Bluewaters“. Панорамското тркало е високо 250 метри и е речиси двојно поголемо од славното Лондонско око. Големото тркало кое нуди поглед за паметење истовремено може да „угости“ 1750 посетители.