Како е спасено девојчето од Струмица кое падна во провалија длабока 20 метри

Вистинска драма за спас на девојче (16) се случувала вчера во Струмица. За среќа се се завршило добро и девојчето веќе е во болница, каде ѝ се санирани повредите на главата. Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов ја објасни целата постапка за спас на младата струмичанка.