Доказ за големината на Модриќ: Италијански новинар од него имаше само едно барање

Синоќешниот меч против Италија можеби е последен за Лука Модриќ во дресот на хрватската репрезентација и во случај „коцкестите“ да бидат елиминирани, што во моментов е најверојатна опција, тој ќе се прости од националниот дрес. За тоа се свесни сите, а можноста да му упати куп комплименти, ја искористи еден италијански новинар на прес-конференцијата по мечот.