Топ 15 највеличествени историски хотели

Откако луѓето патуваат на далечни дестинации за работа или одмор, им треба место за престој. Иако многу хотели биле светски познати, многу доживеале подем и пад, но некои имаат толкаво влијание, што постојат, во некои случаи, илјадници години. Во денешното видео ги гледаме 15-те највеличествени историски хотели.