Скопје за време на Прва светска војна

Јутјуберот Скопски Фанданго на својот канал неодамна објави двеминутно видео во продукција на „Филмска секција српске војске“ од Југословенската кинотека кое го прикажува Скопје во 1917 година, за време на Прва светска војна.