Прекрасни плажи и кристално чисто море: Остров во Грција којшто е хит дестинација годинава

Самос од турското крајбрежје е оддалечен само еден час и денес повторно се враќа на сцената на популарните грчки туристички дестинации, рамо до рамо со Санторини, Закинтос или Родос.