Пред 19 години на „YouTube“ беше објавено првото видео: Сега има 317 милиони прегледи

Пред точно 19 години, Џавед Карим, еден од основачите на „YouTube“, го објавил првото видео на таа платформа. „YouTube“ е основан во февруари 2005 година, а сè започнало со ова едноставно видео објавено на 23 април истата година.