Галерија: Живот во време на коронавирус

Епидемијата на коронавирус која се појави во декември 2019 година досега одзеде 1875 животи и зарази повеќе од 73.400 луѓе. “The Atlantic” создаде галерија од фотографии направени во Вухан, Пекинг, Шангај и други делови во Кина кои прикажуваат како жителите се борат со вирусот.