Тесла го произведе својот прв камион на батерии

Компанијата за електрични возила Тесла вчера го претстави својот прв полу-камион (камион со полуприколка) на батерии, околу три години подоцна од првично најавеното. Претприемачот Илон Маск го претстави семито вчера на настан во Невада. „Изгледа како да дојде од иднината“, рекол Маск.