Успешно полета првиот целосно електричен авион во светот

Израелската компанија Eviation Aircraft успешно го лансираше авионот Alice од меѓународниот аеродром Grant County во Вашингтон. Авионот нулта емисија патуваше на висина од 3.500 стапки во текот на 8-минутниот лет.