Дејвид Гир: Дали сте подготвени утре да се приклучите кон ЕУ – очигледно не

За пристапување во ЕУ потребни се институции кои се професионални и се базираат на заслуги а не на партиски интереси, вели евроамбасадорот Дејвид Гир. Потенцирајќи дека целиот процес за членство во ЕУ е полн со предизвици, Гир порача дека преговорите одат рака под рака со реформите кои се неопходни за земјата.