Возот FluxJet „лета“ со 1.000 км/ч. и лебди во воздух

Канада наскоро би можела да добие воз кој се движи со брзина од 1.000 километри на час и кој е многу побезбеден за животната средина и еколошки почист од превозот на автопатишта, кој и делумно треба да го замени за многу патници.